دیدار کارآفرینان و تولید کنندگان با رهبر انقلاب

سخنرانی مدیر عامل شرکت رناپ
در دیدار با کارآفرینان و تولیدکنندگان
با رهبر انقلاب

متن سخنرانی مدیر عامل شرکت رناپ در حضور مقام معظم رهبری مد ظله العالی

در عرصه پزشکی نوین، فناوری اطلاعات زیستی به سرعت در حال تغییر رویکردها در سه عرصه اساسی طب، یعنی تشخیص، پیشگیری و درمان است. یکی از شاخه های مهم این تحول اساسی، فناوری mRNA است. mRNA به فارسی رنای پیام رسان و یا به اختصار رناپ نامگذاری شده است. این فناوری که جزء 10 فناوری برتر سالهای گذشته شناخته شده است قابلیتهای منحصر به فردی دارد از جمله:

  • توسعه موثرترین واکسن های پیشگیرانه برای عوامل عفونی شناخته شده و جدید
  • توسعه واکسن های درمانی سرطان در قالب پزشکی فرد محور
  • توسعه روش های متنوع ایمنی‌درمانی انواع سرطان و بیماری های خود ایمنی
  • توسعه ژن درمانی انواع نقایص ژنتیکی

در زمینه واکسن های پیشگیرانه اهمیت اصلی این فناوری کاهش مدت زمان توسعه واکسن های موثر در ابعاد میلیون دوزی از چندین سال و چندین ماه با روش های پیشین به حتی چندین هفته با این فناوری می باشد 

 تا مواجهه با عوامل عفونی‌ای که به سرعت منتشر شده و یا به سرعت تغییر میکنند میسر ‌شود. از این روی تردیدی نیست که دستیابی به این فناوری خاص یک ضرورت راهبردی برای هر کشوری است. مفتخریم اعلام کنیم مجموعه دانش بنیان رناپ طی سال های گذشته به همت بیش از 100 نفر از جوانان برومند و نخبگان صنعتی و دانشگاهی از دانشگاه های داخل و خارج، و صاحبان مدال های رنگارنگ المپیادهای علمی، این فناوری راهبردی را در کشور توسعه داده و عملیاتی کرده است. از جمله دستاوردهای تحقق یافته این مجموعه اشاره می شود به:

  • تربیت نیروهای زبده، توانمند، خلاق و با اخلاق جهت توسعه جنبه های مختلف این فناوری مرز دانشی
  • توسعه پلتفرم رناپ از طراحی تا تولید و آزمون محصولات شامل تولید مواد اولیه اختصاصی (نظیر آنزیم ها و مواد شیمیایی خاص مورد نیاز)، توسعه دستگاههای پیشرفته لازم برای تولید و فرمولاسیون محصولات، و توسعه انواع آزمون های تخصصی ارزیابی کیفیت
  • تولید اولین کاندیدای واکسن mRNA ایرانی علیه کرونا (که علیرغم آماده بودن محصول در یکسال و نیم اخیر به تازگی مجوز ورود به کارآزمایی بالینی را کسب کرده است). لازم به ذکر است این واکسن برای انواع سویه های کرونا به صورت اختصاصی نیز تهیه شده است که به هنگام نیاز واکسن متناسب قابلیت ورود به خط تولید را خواهد داشت.

همچنین از فعالیتهای در حال اجرا و آتی مجموعه میتوان به این موارد اشاره نمود:

  • افزایش ظرفیت و کاهش هزینه تمام شده تولید محصولات با استفاده از روشهای جدیدتر
  • توسعه دیگر واکسنهای موردنیاز کشور نظیر واکسن آنفلوانزا، RSV، HIV، تب کریمه کونگو، مالاریا و …
  • توسعه واکسن درمانی سرطان بصورت فردمحور
  • توسعه روشهای جدید ایمنی درمانی سرطان که یکی از محصولات این رده به زودی وارد کارآزمایی انسانی خواهد شد.
  • و توسعه روشهای نوین ژن درمانی که اولین محصول آن جهت مداوای بیماران پروانه‌ای ان شاالله در سال آینده وارد کارآزمایی بالینی شود.

لازم به ذکر است فعالیتهای این مجموعه در پاییز 1396 هنگامی آغاز شد که عموم مردم دنیا اطلاعی از فناوری mRNA و ظرفیتهای بالای آن نداشتند و یک مساله بسیار مهم در نیل به تمامی این دستاوردهای غرور آفرین و غیر قابل انکار در کشور، بومی سازی یک فناوری کاملا جدید، بدون دسترسی به هر گونه کمک مستشاری خارجی (به دلیل انحصاری و نو بودن فناوری) است که به نوعی نمایانگر زمان‌سنجی، هوشمندی، توانمندی، خلاقیت و از همه مهمتر اعتماد به نفس بالا و همت عالی جوانان این مرز و بوم است.

مفتخریم عرض کنیم ظرفیت بی نظیر ایجاد شده در قالب این فناوری مهم و راهبردی در کشور در حال حاضر آماده خدمت رسانی گسترده به نظام سلامت کشور و منطقه می باشد و قادر است طی سالهای آینده توان علمی و فنی خود را به رخ جهانیان بکشاند. بدون شک بلوغ کامل این فناوری کاملا بومی و در تراز جهانی چه در زمینه توسعه واکسنهای پیشگیرانه علیه انواع بیماریهای عفونی و چه در زمینه درمان انواع سرطانها و بیماریهای مختلف ژنتیکی نیازمند حمایت همه جانبه دستگاههای دولتی و حاکمیتی است که در این زمینه خواستار:

  • افزایش تعامل نهادهای نظارتی در مواجهه با فناوری های نو
  • منع رقابت نهادهای دولتی و حاکمیتی با شرکتهای دانش بنیان خصوصی
  • حمایت مالی متناسب و تضمین خرید محصولات هستیم.

ان شاالله همگی توفیق فعالیت در مسیر پیشرفت و آبادانی هر چه بیشتر ایران عزیزمان را داشته باشیم.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *